Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety bułeczno-jajeczne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 200 g
jaja 4 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 100 g
Musztarda sarepska Prymat 3/4 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety bułeczno-jajeczne

Kroki postępowania

1
Bułkę pokroić i zamoczyć w wodzie.
Krok 1 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
2
Cebulkę skroić w kostkę i zeszklić na maśle. Jaj ugotować na twardo.
Krok 2 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
3
Odciśniętą bułkę, cebulę i jaja zblendować, doprawić do smaku.
Krok 3 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
4
Na końcu dodać starty na dużych oczkach ser, połączyć.
Krok 4 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
5
Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
6
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 6 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto
7
Stanowią idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielny posiłek ;)
SMACZNEGO!
Krok 7 - Kotlety bułeczno-jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 06.07.2017 18:16
Uwielbiam takie kotlety , prosto i pysznie a do tego nic się w kuchni nie marnuje :)
Bernadeta1 06.07.2017 18:08
lubię takie, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak