Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki w wersji light

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe
chleb żytni
pomidorki koktajlowe
ser feta
oliwki
szynka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki w wersji light

Wykonanie:
Wszystkie składniki pokroić- chlebek w małą kostkę, ogórki w zależności od wielkości na mniejsze kawałki, pomidorki na połówki oraz ser i szynkę w kostkę. Nadziewać na przemian na małe wykałaczki.

Dodatkowo przyrządziłam dwa rodzaje dip- ów, w których można maczać chipsy z cukinii i koreczki.

DIP czosnkowy:
- mały jogurt naturalny
- 4 ząbki czosnki
- łyżeczka majeranku
- szczypta soli i pieprzu

DIP ostry
- mały jogurt naturalny
- szczypta soli i pieprzu
- łyżeczka papryczki chilli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak