Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura dyniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 300 g
Goździki całe Prymat 3-4 szt
kilka mrożonych malin
sok z cytryny 1/2 szt
dynia 700 g
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura dyniowa

Kroki postępowania

1
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości , dolewając pół szklanki wody. Cukier z przyprawami wrzucamy na patelnię z grubym dnem i czekamy az zacznie się rozpuszczać
Krok 1 - konfitura dyniowa foto
2
do cukru dodajemy ugotowaną dynię
Krok 2 - konfitura dyniowa foto
3
całość smażymy do zagęstnienia, u mnie to trwało 1 godzinę, następnie dodajemy maliny i sok z cytryny całość smażymy jeszcze 10 minut
Krok 3 - konfitura dyniowa foto
4
gorącą wkładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy.
Krok 4 - konfitura dyniowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.11.2013 10:46
pyszne zapasy
kuklik 23.11.2012 16:29
świetne
ilka_86 22.11.2012 21:50
wspaniale musi smakować
jasiek 22.11.2012 20:59
muszę zrobić na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak