Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowy z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
żurawina 200 g
aronia 200 g
rabarbar 200 g
cukier 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowy z żurawiną


Jabłka umyć dokładnie, przekroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne, wrzucić do garnka.

Żurawinę i aronię przebrać, umyć i dodać do jabłek.
Rabarbar umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki, wrzucić do owoców i dodać cukier. Składniki zalać wodą, zamieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Po tym czasie wyłączyć ogień, zostawić kompot do ostudzenia.

Następnie kompot przecedzić przez gęste sito, nalać do szklaneczek lub schłodzić w lodówce i podawać z kostkami lodu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.07.2016 11:36
Z pewnością smakuje pysznie i orzeźwiająco w upalne dni.
Maridka19 18.07.2016 08:23
Domowe kompoty najlepsze :)
pestka 18.07.2016 00:15
bardzo lubię takie kompoty
Beatris 17.07.2016 21:43
Pyszny kompocik, i ja chętnie się go napiję :)
Czyki 17.07.2016 19:36
Bardzo zdrowy, chętnie się poczęstuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak