Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 sztuki
mąka tortowa 1 szklanka
mleko pół szklanki
cukier 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 łyżki
rodzynki 4 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
biała czekolada 4 kostki

Dodatkowo

olej do smażenia

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 16 placuszków.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą.

Pyszne i delikatne w smaku placuszki, z wyczuwalną w smaku białą czekoladą. Polecam na podwieczorek. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.

3. Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:04
To coś dla mnie.
jejkuchnia 29.10.2017 09:49
Pyszne placuszki!
Bożena Matuszczyk 28.10.2017 21:21
Bardzo smaczne placuszki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak