Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel brzoskwiniowo-pomarańczowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 op.
pomarańcza 1 duża
sok pomarańczowy 1/2 szkl.
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
skrobia ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel brzoskwiniowo-pomarańczowy

Brzoskwinie otworzyć i zalewę przelać do garnka, dodać pokrojone brzoskwinie.
Pomarańczę obrać i wyfiletować zbierając wypływający sok - dodać do brzoskwiń. Całość zmiksować, zagotować, doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
W soku pomarańczowym rozprowadzić skrobię ziemniaczaną i wlać na wrzący mus owocowy. Mieszać do zgęstnienia.
Gotowy kisiel przelać do szklanek lub salaterek i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alusiek 22.02.2016 15:01
lubie slodkie deserki
olkaaa 13.02.2016 19:01
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak