kebab z panierowanymi polędwiczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MIĘSOmięso

  • polędwiczki z kurczaka

    8 sztuk
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do kebaba

  • Kurczak panier do drobiu Prymat

  • Sałatka:

  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek gruntowy

    1 sztuka
  • feta

    1/2 kartonika
  • majonez

    2 łyżki
  • kukurydza

    3 łyżki
  • cebula czerwona

    1 mała
  • sos

  • jogurt naturalny

    mały kubek
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    1 łyżka
  • imbir

    szczypta
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Każdą polędwiczkę doprawiamy solą i pieprzem
oraz przyprawą do kebaba. Panierujemy dokładnie
w panierce.
Krok 2 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Kawałki mięsa smażymy na rozgrzanej patelni
na chrupko.
Krok 3 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Tortillę podgrzewamy na patelni, około 1 minuty
z każdej strony.
Krok 4 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Składniki sałatki: Warzywa kroimy w kostkę.
Doprawiamy do smaku. Dodajemy pokruszoną fetę i
majonez. Mieszamy razem z kukurydzą.
Krok 5 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Wszystkie składniki sosu wystarczy dokładnie
ze sobą wymieszać.
Krok 6 - kebab z panierowanymi polędwiczkami foto
Tortillę zwijamy w kopertę z jednej strony.
Układamy po dwie polędwiczki i porcję sałatki.
Zalewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.10.2013 16:51
Smaczne to.
mela25 03.05.2013 08:36
bardzo smaczny
daria2911 09.05.2012 09:20
super
Kate131 09.11.2011 09:38
mniam
sylwia / sytofala 15.09.2011 21:13
pyszne
ewasylwia 15.09.2011 11:22
fajny pomysł, ja zawsze robię z kurczakiem
Jarlin 15.09.2011 10:07
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat