Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    1/2 szklanki
  • woda

  • pierś z kurczaka

    300 gram
  • przyprawa do kurczaka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kalafior

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • groszek zielony

    4 garści
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Smażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
Krok 2 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
Marchewkę obrać i pokroić na kawałki. Groszek obrać. Kalafiora podzielić na różyczki. Gotować warzywa w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 3 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
Ugotowane warzywa dodać do kurczaka na patelnię i smażyć razem około 1 minut. Dodać zioła prowansalskie, pieprz i sól.
Krok 4 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
Zagotować 0,5 litra lekko osolonej wody. Dodać 0,5 szklanki kaszy pęczak i gotować do miękkości (15-20 min).
Krok 5 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
Kaszę odsączyć, dodać na patelnię do kurczaka i warzyw. Przyprawić i smazyc jeszcze około 5 minut ciągle mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 26.08.2015 10:57
pyszne danie obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat