kasza jęczmienna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    45 dkg
  • woda

  • tłuszcz

    6 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy wody 3razy tle ile wynosi objętość kaszy i gotujemy z solą i tłuszczem. Wsypać kaszę ,gotujemy do miękkości, można wypiec w piekarniku lub ugotować na parze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 31.07.2011 23:24
ja również, bardzo smaczne i zdrowe
RenataZ-et 20.07.2011 23:46
często dodaje do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat