Karkówka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 sztuka
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    2 przyprawa
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę nacieram rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i posypuję przyprawą.Odstawiam na około 2 godziny.Obsmażam z każdej strony na niewieliej ilości tłuszczu i przekładam do woreczka do pieczenia..Obkładam mięso kawałkami cebuli i wstawiam do piekarnika na 1,5 godziny w temp.200 stopni.Na koniec pieczenia rozcinam woreczek aby mięso ładnie się zarumineniło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 16.02.2011 09:15
Smaczna ta karkówka
cukiereczek 16.02.2011 09:15
Smaczna ta karkówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat