karkówka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek ząbki

    3 szt
  • olej

    0,5 szklanki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę wkładamy do miski zalewamy olejem. Następnie dodajemy posiekany czosnek. Przyprawiamy ja przyprawami i nacieramy z całej siły powstałą w taki sposób zalewą. Wkładamy do lodówki na parę godzin- ja często zostawiam ją w tej zalewie na noc. Co jakiś czas nacierając.
Wyjmujemy karkówkę i wsadzamy do woreczka. Pieczemy ok 1 godziny w temp 200 stopni. Co jakiś czas potrząsamy woreczkiem i przerzucamy karkówkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luki1984 15.08.2012 20:19
pychotka
Piotr-21 01.07.2012 12:25
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat