Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z anchois...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 12 sztuk
anchois 1 puszka
majonez 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat - ile potrzeba
ogórki konserwowe - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z anchois...


jajka ugotować na twardo, wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję z 8 minut, opłukać pod zimną wodą, lepiej się obierają ze skorupki

obrane jajka przekroić wzdłu na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka

do żółtek dodać z puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę

jajka nadziewać farszem, posypać ostrą paryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki - jajka gotowane na twardo i nadziewane bardzo lubimy zjeść i nie tylko na zakąskę ale i tak zwyczajnie na kolację...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.02.2019 07:46
Dobry pomysł.Jutro zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak