Jajka sadzone białe

Jajka sadzone białe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • sól do smaku

  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztapiamy smalec na największej mocy palnika. Następnie wbijamy jajka i solimy do smaku. Gdy białko zacznie się ścinać przykrywamy patelnię pokrywką. Wyłączamy palnik elektryczny pozwalając jajkom dojść pod przykryciem i uzyskać białą powłokę wokół żółtka. Przed podaniem posypujemy mielonym pieprzem kolorowym. Niektóre dzieci nie lubią jeść jajko z widocznym żółtkiem. Dobry sposób na oszukanie niejadka. Na pewno w przypadku jednego to działa. :o)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 13.06.2012 18:43
pyszne
MagdaXXX 02.04.2012 17:52
też tak robię swojemu dziecku
sylwia / sytofala 03.11.2011 20:49
piękne kolory :) smaku :)
ben-ka 14.10.2011 08:14
lubię zjeść czasami takie jajeczka:)
Margo1 10.10.2011 07:22
ciekawi wyglądają
Magdalena1110 09.10.2011 11:38
fajne
agnieszka137 06.10.2011 22:18
interesujące
jolajka 06.10.2011 13:34
szukałam pomysłu na szybki obiad, lubię sadzone jajka!!!:)
Jolanta_P-S 05.10.2011 21:46
też tak robię jak chcę aby białko przykryło żółtko
1j1o1l1a1 05.10.2011 21:31
ciekawie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat