Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
szynka konserwowa 10 dag
majsło 2 łyżki
koper do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z szynką

Jajka gotujemy na twardo. Kiedy wystygną obieramy ze skorupki przecinamy wzdłuż i wyjmujemy żółtko. Żółtko rozdrabniamy widelcem następnie dodajemy do niego drobno pokrojoną szynkę konserwową i posiekany drobno koperek. Wszystko dokładnie mieszamy dodając masła tyle aby powstała jednolita masa, przyprawiamy solą i pieprzem. Faszerujemy białka gotową masą na wierzch układamy pon łyżeczce majonezu.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 04.05.2013 20:24
ja też lubię jajka faszerowane, im więcej składników w farszu tym lepiej
kasiek 05.04.2013 09:45
ja bardzo lubię faszerowane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak