Jajka faszerowane z dodatkiem rzeżuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • rzeżucha

    1 garść
  • ser żółty

    75 g
  • majonez

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane z dodatkiem rzeżuchy foto
Jaja zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Odlewamy i studzimy w zimnej wodzie. Obieramy ze skorupki i myjemy pod bieżącą wodą. Przekrawamy na pół i wyciągamy na talerz żółtka. Rzeżuchę ścinamy i przebieramy. Przy użyciu noża drobno siekamy.
Krok 2 - Jajka faszerowane z dodatkiem rzeżuchy foto
Żółtka wygniatamy na talerzu widelcem i dodajemy do nich rzeżuchę. dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Jajka faszerowane z dodatkiem rzeżuchy foto
Ser żółty trzemy przy użyciu tarki warzywnej na drobnych oczkach. Dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przy użyciu łyżeczki nakładamy farsz na połówki białek.
Krok 4 - Jajka faszerowane z dodatkiem rzeżuchy foto
Gotowe jajka układamy na talerzu i dekorujemy wg uznania (ja użyłem sałaty, rzeżuchy i czerwonej papryki)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 30.01.2014 08:27
pyszne jaja
Malinka 19.01.2014 18:20
Super jajeczka :)
RenataZ-et 22.11.2013 21:57
uwielbiam :)
Katarzyna59 11.11.2013 12:20
apetyczne,
Wafelek2601 28.10.2013 17:12
Świetny pomysł
Aannkaa82 11.09.2013 19:37
Fajny pomysł ja jajka.
Róża1 01.09.2013 22:52
wyglądają bardzo apetycznie:-)
Alex_M 16.08.2013 21:11
pychotka!!
IwonaKa 04.07.2013 11:37
ładnie podane
caralajna 05.04.2013 06:58
wiosenne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat