Imieninowa sałatka z śledzikiem i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    1 szklanka
  • korniszony

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • kapary

    4 łyżki
  • matijasy

    4 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy drobniutko solimy i odstawiamy aby troszkę zmiękła. Pieczarki odcedzamy z zalewy i drobniutko kroimy. Korniszony także drobno kroimy. Śledzie odcedzamy z zalewy i kroimy w kawałki , paseczki. Kapary odcedzamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy majonez i śmietanę , doprawiamy pieprzem do smaku.Lekko mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat