hiszpańskie daktyle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • psitacje

    10 dkg
  • masa marcepanowa

    35 dkg
  • likier wiśniowy

    80 ml
  • daktyle

    40
  • czekolada

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pistacje posiekać i zagnieść z masą oraz likierem. Masę podzielić jedną napełnić daktyle a drugą zostawić do dekoracji. czekoladę rozpuścić w kąpieli i zanurzać daktyle nadziewając je na wykałaczki. Gdy zastygną dekorować pozostała masa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eduszo 03.05.2011 11:01
Muszą byc pyszne.
jolita 29.04.2011 13:23
mnniam
jolita 29.04.2011 13:19
mniam
ronald88 07.04.2011 19:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat