Hamburger Domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso hamburgerowe

    4 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ser żółty

    8 plasterków
  • ketchup

    5 łyżek
  • majonez

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    do smaku
  • sałata

    4 liście
  • bułka do hamburgerów

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kupujemy gotowe bułki i mięso na Hamburgera. Najlepsze w BIEDRONCE !!! Mięso wkładamy do opiekacza na około 3 min z każdej strony. 1 min przed końcem opiekania mięsa wkładamy bułki na około 40 sek z obu stron. Następnie wykładamy. Na jedna część bułki sałatę, mięso, następnie kroimy w plasterki pomidora, wkładamy 2 plasterki sera żółtego i górną bułkę środkiem do mięsa smarujemy sosem. Wkładamy do opiekacza jeszcze na około 2-3 min aż ser się rostopi.
Sos : ketchup mieszamy z majonezem, do smaku dodajemy pieprz i paprykę czerwoną. SMACZNEGOOO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 30.12.2011 13:22
extra
novita23 23.09.2011 12:59
super
Iwusia 20.08.2011 23:44
super :)
Gosia32 02.07.2011 19:16
mniam
gosia47-47 04.05.2011 16:41
mniam
ada12302 21.04.2011 22:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat