Gulasz z serc, żołądków i wątróbki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca z kurczaka

    200 gram
  • żołądki z kurczaka

    200 gram
  • wątróbka z kurczaka

    200 gram
  • margaryna do smażenia

  • przyprawa do kurczaka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana kwaśna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto
Serca i żołądki z kurczaka kroimy na kawałki. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i podsmażamy na tłuszczu (roztapiamy margarynę) do czasu, aż zaczną być miękkie.
Krok 2 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto
Wątróbkę z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki i dodajemy do podsmażonych podrobów. Ponownie podsmażamy i przyprawiamy (można podlać trochę mięso wodą, jeżeli będzie to konieczne). Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy 2 łyżki kwaśnej śmietany. Mieszamy
Krok 3 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto
Tak przygotowany gulasz podaję z ziemniakami i fasolką szparagową. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 11.03.2014 07:29
Świetna potrawa :)
Bernadeta1 19.08.2013 12:06
jest na pewno bardzo smaczny
adelajda 19.08.2013 07:10
mój mąż będzie zachwycony
MC_S 23.07.2013 13:30
Dawno nie jadłem, i chyba będę musiał zrobić.
mic 10.06.2013 18:26
swietna propozycja
Seba 16.12.2012 11:12
smaczny
cooleczka 08.12.2012 20:32
ciekawa propozycja z wątróbkami w tle :)
caralajna 06.12.2012 16:09
fajne że nic się nie marnuje, ja mam kota który mnie 'wyręcza' hi hi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat