grzanki z dzemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    3
  • migdały

    50g
  • 30 g masła

  • dżem

    250 g
  • rum

    25 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulki obkroic ze skórki. Pokroic na kromeczki grubości 1 cm. skropić rumem, posmarowac dzemem. Migdały sparzyc, obrac ze skorki, ułożyc dekoracyjnie na grzankach, polac gorącym masłem i zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat