Mus truskawkowy (smoothie bowl)

Mus truskawkowy (smoothie bowl)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Gęsty koktajl podawany w pucharku z różnymi dodatkami będzie idealnym śniadaniem i zaspokoi głód na kilka godzin. Zmrożone truskawki sprawiły, że koktajl smakował jak lody.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mrożone truskawki

    2 szklanki
  • banan

    1 sztuka
  • mleko

    0.75 szklanki
  • cukier kokosowy

    2 łyżeczki
  • płatki migdałów

    1 łyżka
  • migdały

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki (mrożone) wkładamy do blendera. Dobrze, aby blender był o wysokiej mocy, ponieważ słabsze mogą obie nie poradzić z miksowaniem.

Do truskawek kroimy kawałki banana, wlewamy mleko. Całość miksujemy na gładki krem.

Płynne zimne smoothie przelewamy do pucharków, dekorujemy cukrem kokosowym, migdałami i płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat