Grillowany indyk

Grillowany indyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    0.5 kg
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • czosnek ząbki

    4 sztuki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany indyk  foto
Udziec z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety.
Krok 2 - Grillowany indyk  foto
W miseczce przygotowujemy marynatę złożona z : oleju , przeciśniętego czosnku oraz ziół prowansalskich.
Krok 3 - Grillowany indyk  foto
Marynatę nakładamy na mięso i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Krok 4 - Grillowany indyk  foto
Po tym czasie mięso umieszczamy na patelni grillowej i smażymy.
Krok 5 - Grillowany indyk  foto
Mięso obracamy kilkukrotnie podczas smażenia.
Krok 6 - Grillowany indyk  foto
Grillowanego indyka podajemy z ryżem oraz ulubioną surówką- w moim wydaniu była to młoda kapusta z koperkiem: -przepis w mojej księdze.. :) Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

07.07.2014 07:45
smaczne mięsko

Poison1988

06.07.2014 11:01
na grillowane potrawy mogę czekać cały rok i nigdy wtedy się nie nudzą :) indyk wyszedł wspaniały :)

norweska20

05.07.2014 21:45
dziękuje :)

Jodaj

05.07.2014 20:06
grillowany indyk zawsze pyszny ;)

Kikiriki

05.07.2014 18:03
uwielbiam takie mięsko

fotoviderek

05.07.2014 11:18
Pyszny indyk :)

olkaaa

05.07.2014 10:11
ciekawa propozycja

aisoglam

05.07.2014 08:58
Chudziutkie mięsko z grilla musi być pysznie! :)

Czyki

05.07.2014 08:39
Ale pysznie tu u Ciebie:) zostaje !!!:):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat