Grillowane żeberka na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    2 kg
  • musztarda

    2 łyżki
  • brązowy cukier

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ketchup

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • sos tabasco

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, ketchupem , cukrem, octem i tabasco.Żeberka opłukać, osuszyć, poporcjować. Posmarować przygotowaną marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki.Zamarynowane żeberka ułożyć na gorącym ruszcie i grillować 20 minut, W trakcie opiekania mięso obracać i smarować reszta marynaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat