Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sok pomarańczowy
250 ml -
sok z cytryny
-
miód
3 łyżki -
awokado
4 szt. -
pomarańcza
-
limonka
1 szt. -
sorbet cytrynowy
300 gram -
skórka z limonki
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania grillowane awokado
Awokado myjemy (nie obieramy), dzielimy na połowę, wyjmujemy pestkę. Wkładamy do marynaty miodowej i zostawiamy w chłodnym miejscu na noc.
Na drugi dzień wyjmujemy awokado z marynaty i kładziemy na rozgrzanym grillu. Pieczemy przez ok. 10 minut, odwracając kilkakrotnie. Pod koniec pieczenia dodajemy plastry pomarańczy przecięte na pół i całe plastry limonki.
Na każdej połowie awokado układamy grillowane plasterki limonki i pomarańczy. Na wierzch nakładamy trochę cytrynowego sorbetu. Awokado dekorujemy startą skórką z limonki.
Komentarze (0)