Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej rzepakowy 1 Łyżka
oliwa 3 Łyżki
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Majeranek suszony Prymat
chili Prymat
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Lista składników

filety z kurczaka 4 Sztuki

Warzywa

brokuły 250 Gram
marchewka 2 Sztuki
pomidor 1 Sztuka
kalafior 250 Gram

Porada

Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka

Wszystkie składniki potrzebne do marynaty dokładnie wymieszać. Do miski włożyć filet z kurczaka i zalać odrobiną marynaty następnie układamy kolejny kawałek i znów dajemy marynatę i tak na zmianę na koniec należy zostawić około połowy całe marynaty. Jak już jest ułożone to zalewamy pozostałą marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
WARZYWA:
Marchewkę obieramy i kroimy na plastry,brokuł i kalafior dzielimy na różyczki. Zagotowywujemy wodę. Do wrzącej wody dajemy te warzywa wcześniej wymienione i przygotowane po około 2 minutach wyjmujemy. Pomidor kroimy na 8 części, ale to nie wrzucamy do wody.
GRILL
Na rozoalonego grila układamy na środek tam gdzie jest największy ogień mięso natomiast wokół układamy wszystkie warzywa. Grilujemy, aż do uzyskanie miękkości i złocistego koloru kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak