Grill: Kanapka z pastą z tuńczyka, grillowanym kurczakiem, chrzanem Wasabi i świeżymi kiełkami

Grill: Kanapka z pastą z tuńczyka, grillowanym kurczakiem, chrzanem Wasabi i świeżymi kiełkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata frisée

    10 g
  • pieczywo

    100 g
  • INNE-

    - -
  • pierś z kurczaka

    200 g
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 op.
  • oliwa

    4 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    150 g
  • radicchio

    10 g
  • kiełki

    10 (mieszane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do smaku: chrzan wasabi, imbir, sól, grubo mielony czarny pieprz Prymat, sok z cytryny


Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka zamarynować w pikantnej przyprawie do kurczaka połączonej z oliwą z oliwek i odstawić na 1-2 godziny. Wszystkie składniki pasty z tuńczyka dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pieczywo opiec na patelni lub w tosterze. Pierś z kurczaka zgrillować i schłodzić. Pieczywo posmarować pastą, na niej ułożyć sałatę i cienko pokrojonego kurczaka. Ułożyć warstwowo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (63)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

endzi

01.03.2016 11:55
Pysznie wyglada!

paulina2157

04.02.2013 15:09
kanapka warta zjedzenia bardzo pożywna

Jodaj

03.01.2013 15:29
extra :)

Kucharz_Tomek

30.11.2012 19:12
bajecznie wygląda na zdjęciu w smaku tez musi być równie bajeczna

as28

22.11.2012 08:46
fajne

as28

22.11.2012 08:46
fajne

as28

11.11.2012 15:50
fajne

as28

11.11.2012 15:50
fajne

Bernadeta

08.11.2012 09:54
na pewno smaczna kanapka

as28

08.11.2012 08:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat