Greckie wrapy z frytkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wrapy

  • tortilla

    2 szt
  • ser feta

    10 kostek
  • ogórek

    8 plastrow
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • kapusta pekińska

    4 liscie
  • oliwki

    10 szt
  • papryka żółta

    1/4 szt

frytki

  • ziemniaki

    400 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską drobno posiekać, Paprykę pokroić w paski, ogorka w półplasterki.Warzywa ułożyć na tortilli dodac kostki sera feta oliwki i pomidorki koktajlowe. Nastepnie zawinąć wrapa i spiąć wykalaczka. Wkladamy do piekarnika na 5 min na 180 stopni.Ziemniaki obieramy i kroimy frytki, smazymy na rozgrzanym oleju i podajemy z wrapami.Podajemy z sosem cacyki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 30.03.2017 14:18
pysznie wygląda
AZgotuj 13.09.2016 10:15
wspaniałe smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat