Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki drobiowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
mięso mielone drobiowe 1 kg
pieczarki 30 dag
cebule 2 duże
ryż 200 g
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
bulion warzywny 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki drobiowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy do miski. Połowę ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Dodajemy do mięsa razem z surowym ryżem. Pieczarki drobno siekamy, podsmażamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy przyprawy i mieszamy.
Krok 1 - Gołąbki drobiowe z pieczarkami foto
2
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, wycinamy głąb. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i zaparzamy aż liście zaczną odchodzić. Wyciągamy, pozostawiamy do przestudzenia, ścinamy zgrubiałe części. Na każdy liść nakładamy porcję farszu.
Krok 2 - Gołąbki drobiowe z pieczarkami foto
3
Następnie ciasno zwijamy. Duży rondel wykładamy niepotrzebnymi liśćmi, a na nich układamy gołąbki. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około godziny.
Krok 3 - Gołąbki drobiowe z pieczarkami foto
4
Gotowe gołąbki podajemy z sosem np pomidorowym.
Smacznego :-)
Krok 4 - Gołąbki drobiowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.08.2016 07:11
bardzo lubię gołąbki, pycha
RenataZ-et 12.08.2016 21:57
moje ulubione gołąbki
misia123410 12.08.2016 20:44
Jakie pyszności
Lis 12.08.2016 20:15
Bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak