Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi smażone

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gnocchi 300 g
masło 2 łyż.
natka pietruszki 1 garść
majonez 1/2 szkl.
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier puder 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi smażone

Kroki postępowania

1
Sos czosnkowy: Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Majonez mieszam ze śmietaną w miseczce, dodaję zmiażdżony czosnek. Doprawiam sos do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem, dokładnie mieszam.
Na patelni roztapiam dwie łyżki masła. Kluseczki gnocchi wkładam na patelnię z rozgrzanym masłem.
Krok 1 - Gnocchi smażone foto
2
Smażę całość na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając wszystko drewnianą łopatką, aby nic nie przywarło do dna patelni. Gdy gnocchi będą wyraźnie zrumienione ze wszystkich stron, przekładam je na talerze.
Krok 2 - Gnocchi smażone foto
3
Posypuję natką pietruszki i polewam sosem czosnkowym. Od razu podaję, aby danie nie wystygło.
Krok 3 - Gnocchi smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 20.12.2012 07:50
fajny pomysł :)
Katarzyna/kate1980 16.12.2012 20:16
jakie kolorowe :) jakie śliczne
kasiek 12.12.2012 22:27
pycha
halina55 12.12.2012 22:00
Wygląda cudnie!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak