Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetek 16/20
16 sztuk -
mango
1 sztuka -
awokado
1 sztuka -
pomidorków cherry
4 sztuki -
sosu sojowego
200 ml -
miodu
2 łyżki -
palonych ziaren sezamu
1 łyżka -
pokrojonego w cienkie paseczki melona miodowego
1/2 sztuka -
rzepy pokrojonej w cienkie paseczki
1/2 sztuka -
pokrojonych w cząstki truskawek
12 sztuk -
kiełków słonecznika
40 g -
oliwy z oliwek
3 łyżki -
sok z 1 limonki
- - -
Grill przyprawa pikantna Prymat
1 sztuka -
sałata lodowa
1/2 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Gillowane szaszłyki z krewetek podane z sałatką i sosem miodowo-sojowym
W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodając odrobinę oliwy z oliwek i soku z limonki.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i grillować ok. 5 minut z każdej ze stron. Pozostałą marynatę przelać do rondelka i gotować do momentu zgęstnienia.
Gotowe szaszłyki ułożyć na sałatce, skropić sosem miodowo-sojowym i posypać palonymi ziarnami sezamu.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)