Galert teściowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 szt
  • nóżki wieprzowe

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele ang

    5 szt
  • sól

  • pieprz

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście, pieprz, zalewamy wodą tak by mięso było przykryte i zaczynamy gotować. Gotujemy ok 2-3 godz na niewielkim ogniu, do czasu aż mięso zacznie sie rozpadać i będzie mięciutki ( w tym czasie zbieramy szumowiny). Mięso wyławiamy z wywaru, schładzamy lekko i obieramy z kości, dzielimy na mniejsze kawałki, z powrotem wrzucamy do wywaru. Galaretę doprawiamy do smaku i przelewamy do mniejszych naczyń. Schaładzamy a potem wstawiamy do lodówki. Podajemy z cząstkami cytryny by przed zjedzeniem doprawić sobie galaretę jej sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat