Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszku mrożonego 25 dag
marchewki mrożonej 25 dag
jajek przepiórczych 8-10 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jajkami

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, żeby napęczniała. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 l wody, włożyć groszek i marchewkę, gotować aż będą miękkie, odcedzić. Rosół połączyć i rozpuszczoną żelatyną. Do formy z kominkiem włożyć groszek, marchew i kilka jaj ugotowanych na twardo, zalać rosołem, przyprawić do smaku. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Na wierzchu (po wyjęciu z formy) można ułożyć resztę jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak