Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana Cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kuskus 0,5 szklanki
papryka czerwona 0,5
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty około 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana Cukinia

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki.
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.
Cebulę drobno posiekaj.
Uszykuj pół szklanki kuskusu. Zalej ją do pełna wrzątkiem z dodatkiem soli.

Wydrążone cukinie podpiekaj w piekarniku przez około 15 minut.
Krok 1 - Faszerowana Cukinia  foto
2
Paprykę pokrój w drobną kostkę, wydrążony miąższ posiekaj.
Cebulę, cukinię i paprykę podsmażaj na maśle na złoty kolor.
Na końcu dodaj kuskus i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2 - Faszerowana Cukinia  foto
3
Gdy warzywa będą już podsmażone dodaj kuskus, całość dopraw do smaku przyprawami, można również dodać ketchup pikantny.
Krok 3 - Faszerowana Cukinia  foto
4
Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Przygotowanym farszem nadziewaj podpieczone cukinie.
Na wierzchu posyp je żółtym serem.
Piecz około 15 minut w 180 st.C.
Krok 4 - Faszerowana Cukinia  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.05.2016 23:14
Świetny przepis
Goya 30.05.2016 21:15
bardzo lubię cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak