Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z kalafiorem w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 250 gram
kalafior 1/2 mniejszego
woda 3 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z kalafiorem w sosie pomidorowym

Fasolkę obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, kroimy na kawałki ok 1,5 cm i przekładamy do garnka. Kalafior płuczemy i dzielimy na małe różyczki, po czym dodajemy do fasoli. Następnie wlewamy wodę, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. W połowie gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotową fasolkę z kalafiorem i sosem wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.07.2014 22:26
Lekki i fajny obiadek :-)
Zdzisław 30.07.2014 10:51
smaczne jedzenie jak dla mnie
berys18 30.07.2014 10:22
super pomysł
fotoviderek 30.07.2014 07:16
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak