Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa smażona w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
ziarna sezamu 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa smażona w sezamie

Z fasolki odcinamy końcówki. Myjemy je pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i dodajemy sól. Gotujemy pod przykryciem, aż fasolka będzie miękka. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Na patelni rozpuszczamy margarynę. Wrzucamy na nią fasolkę. Posypujemy Kucharkiem i okraszamy przyprawą w płynie i smażymy do zrumienienia. Co jakiś czas mieszamy. Następnie posypujemy sezamem i nadal smażymy, aż sezam upraży się. Gotową fasolkę serwujemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.08.2016 08:55
dziś zrobię
foczka-ks 14.01.2015 18:02
taką fasolkę lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak