Dzikie kulki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szkl
  • ryż dziki

    1/3 szkl
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • pieprz biały Prymat

  • oliwki czarne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryże gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu . Odsączamy i studzimy . do zimnego ryżu dodajemy tuńczyka ,doprawiamy pieprzem i dobrze mieszamy . Formujemy małe kulki . Danie ozdabiamy czarnymi oliwkami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 19.01.2012 13:22
Bardzo ładne zdjęcie:)
iwa643 22.11.2011 06:46
Posypujemy słodka papryką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat