Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-dyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
cukier 2 szklanki
cytryny 2 szt
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-dyniowy

Miąższ dyni pokroić w kostkę. Włozyć do garnka, dodac cukier, pół szklanki wody i około 15 goździków. Dusić po przykryciem do momentu az dynia zacznie się rozpadać. Cytryny wyszorować, sparzyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, a następnie polać sokiem z cytryny. Dodać do garnka z dynią. Dodac także otarta skórke z cytryn i 2 łyżeczki cynamonu. Smażyć około 40 minut aż jabka się rozpadną
Wrzący dżem włożyc do słoików, zakręcić i odstawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 05.12.2013 13:24
pyszny :-) :-)
Dorota59 02.11.2013 18:11
bardzo smakowity
Skoter 26.07.2013 11:52
wykorzystam przepis
mela25 28.05.2013 11:21
fajny przepis
matesko 08.04.2013 12:18
ciekawy przepis
okrysia 06.04.2013 09:38
Smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak