duszone warzywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan umyć, marchew,seler, cebulę i czosnek obrać. Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Podlać trochę wodą, posolić i dusić pod przykryciem. Pod koniec, kiedy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Znowu dusić ok. 20 min. na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Szarrikka 27.11.2010 19:44
Gorąco polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat