Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka na obiad

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dkg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka na obiad

Wątróbkę drobiową umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzać trochę margaryny i smażyć na niej wątróbkę. Jak będzie miękka, posolić do smaku i dodać świeżo mielonego pieprzu, a także cebulę w piórka. Całość dusić na wolnym ogniu, jak będzie wszystko miękkie. Wytworzy się pyszny sos, którym można polać ziemniaki. Podajemy z dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 18.03.2013 10:11
bardzo lubię wątróbkę drobiową, ale wolę z chlebem ;)
RenataZ-et 24.02.2013 21:09
często taką robię-jest pycha
pajbek 12.12.2012 15:10
Smaczne :-)
gosia56 12.12.2012 09:59
pycha
adelajda 12.12.2012 06:29
jedzenie mojego męża !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak