Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
sól 1 szczypta
Dip Party Meksykański 1 opakowanie
jogurt naturalny 100 ml
kapusta pekińska 200 gram
cebula 1 sztuka
ogórek 100 gram
pomidor 100 gram
bułki 5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab

Kroki postępowania

1
Mięso z kurczaka kroimy na małe kawałki
Krok 1 - Domowy kebab foto
2
ułożone na blasze posypujemy przyprawą gyros
Krok 2 - Domowy kebab foto
3
posypujemy solą
Krok 3 - Domowy kebab foto
4
dodajemy pieprz
Krok 4 - Domowy kebab foto
5
tak przygotowane mięso pieczemy 40 minut w piekarniku w temp. 180 stopni
Krok 5 - Domowy kebab foto
6
Dip prymat mieszamy z jogurtem
Krok 6 - Domowy kebab foto
7
wstawiamy na 30 minut do lodówki
Krok 7 - Domowy kebab foto
8
pomidory kroimy na małe kawałki
Krok 8 - Domowy kebab foto
9
ogórki kroimy w plasterki
Krok 9 - Domowy kebab foto
10
kapustę rozdrabniamy na małe kawałki
Krok 10 - Domowy kebab foto
11
cebulę drobno szatkujemy
Krok 11 - Domowy kebab foto
12
bułki opiekamy na grillu
Krok 12 - Domowy kebab foto
13
wykładamy każdą bułkę w środku kapustą
Krok 13 - Domowy kebab foto
14
nakładamy warstwami mięso
Krok 14 - Domowy kebab foto
15
następnie warzywa oraz sos
Krok 15 - Domowy kebab foto
16
Nakładamy składniki aż do osiągnięcia preferowanej wielkości porcji
Krok 16 - Domowy kebab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 01.11.2015 13:58
super,i wiesz co jesz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak