Domowy kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    1 kg
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • Dip Party Meksykański

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • kapusta pekińska

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ogórek

    100 gram
  • pomidor

    100 gram
  • bułki

    5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy kebab foto
Mięso z kurczaka kroimy na małe kawałki
Krok 2 - Domowy kebab foto
ułożone na blasze posypujemy przyprawą gyros
Krok 3 - Domowy kebab foto
posypujemy solą
Krok 4 - Domowy kebab foto
dodajemy pieprz
Krok 5 - Domowy kebab foto
tak przygotowane mięso pieczemy 40 minut w piekarniku w temp. 180 stopni
Krok 6 - Domowy kebab foto
Dip prymat mieszamy z jogurtem
Krok 7 - Domowy kebab foto
wstawiamy na 30 minut do lodówki
Krok 8 - Domowy kebab foto
pomidory kroimy na małe kawałki
Krok 9 - Domowy kebab foto
ogórki kroimy w plasterki
Krok 10 - Domowy kebab foto
kapustę rozdrabniamy na małe kawałki
Krok 11 - Domowy kebab foto
cebulę drobno szatkujemy
Krok 12 - Domowy kebab foto
bułki opiekamy na grillu
Krok 13 - Domowy kebab foto
wykładamy każdą bułkę w środku kapustą
Krok 14 - Domowy kebab foto
nakładamy warstwami mięso
Krok 15 - Domowy kebab foto
następnie warzywa oraz sos
Krok 16 - Domowy kebab foto
Nakładamy składniki aż do osiągnięcia preferowanej wielkości porcji

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 01.11.2015 13:58
super,i wiesz co jesz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat