Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
cukier 100 g
mleko 2% 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jogurt naturalny 1/2 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-jogurtowy

Jogurt zmiksować z cukrem, 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 3 łyżkach ciepłego mleka i gdy ostygnie dodać do jogurtu i wymieszać mikserem do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przelać do naczyń i włożyć do lodówki. Truskawki umyć i obrać z szypułek, następnie zmiksować blenderem (opcjonalnie dodać trochę cukru aby było słodsze). 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody, wystudzić, dodać do zmiksowanych truskawek, wymieszać do połączenia składników. Powstały mus przełożyć do pucharków z jogurtem, i pozostawić w lodówce przez około 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 20.10.2012 09:05
smaczny
artur7 13.08.2012 11:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak