Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowo-czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
biała czekolada o,5 tabliczka
mleczna czekolada 1 tabliczki
mleko 0,25 szklanki
wiórki kokosowe 3 łyżki
rodzynki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowo-czekoladowy

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Rodzynki zalewamy letnią wodą i odstawiamy do napęcznienia. Białą czekoladę łamiemy, podgrzewamy w rondelku i mieszamy z jedną łyżką mleka.Czekoladę mleczną łamiemy, podgrzewamy w innym rondelku i mieszamy z pozostałym mlekiem i wiórkami kokosowymi.Porcje ryżu przekładamy do miseczek, polewamy najpierw ciemną czekoladą mleczną z wiórkami kokosowymi, następnie białą czekoladą i posypujemy odsączonymi rodzynkami. Do deseru możemy dodać sezonowe owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.08.2013 07:43
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak