Czekolada rumowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pól kostki margaryny

  • pół szklanki cukru

  • cwierć szklanki mleka

  • trzy łyżki kakao

  • mleko w proszku

    1, 5 szklanki
  • rum

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, mleko i cukier rozpuszczamy. Dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy, studzimy.
Odlewamy ok. pół szklanki na polewę. Do reszty dolewamy rum i dodajemy partiami mleko w proszku, tak długo, aż masa będzie bardzo gęsta - łyżka ma w niej stać pionowo. Wykładamy na dowolne naczynie ( ja dałam półmisek), wyrównujemy powierzchnię i polewamy polewą. Lepsza jest , gdy zastygnie w temperaturze pokojowej, potem przechowujemy ją w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 05.07.2012 21:28
super te czekoladki:)
pacpaw 10.02.2012 20:37
apetyczna pozycja
Ewa104 03.07.2011 10:44
No, to mnie zaskoczyłaś.Świetny pomysł,zapisuję sobie do wykorzystania.
m1monika 23.03.2011 08:03
pychotka!!!
ilka_86 13.03.2011 10:22
mmm... jakie pyszne czekoladki:)
ilka_86 13.03.2011 10:22
mmm... jakie pyszne czekoladki:)
Koper 28.01.2011 19:50
ale super :)
Katarzyna156 17.12.2010 10:17
musi być smaczna :)
Dorota76 08.12.2010 19:00
wygląda rewelacyjnie
Mati13 10.11.2010 17:13
mm jakie pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat