Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe serduszka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 0,5 szt.
jajko 1 szt.
pomidory z puszki 3 szt.
Bazylia suszona Prymat
oliwa
mąka pełnoziarnista 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe serduszka

Kroki postępowania

1
Pół cukinii kroimy w talarki o grubości około 0,5 - 0,7 cm. Za pomocą foremki wykrawamy serduszko w każdym z plastrów.
Krok 1 - Cukiniowe serduszka foto
2
W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy pokrojone w drobna kostkę pomidorki. Dodajemy mąkę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie.
Krok 2 - Cukiniowe serduszka foto
3
Na rozgrzanej patelni z oliwą układamy krążki cukinii i w wycięte serduszka wlewamy łyżką masę pomidorową. Obsmażamy z jednej i drugiej stron.
Krok 3 - Cukiniowe serduszka foto
4
Układamy większe foremki blaszane na patelni i wlewamy masę pomidorową. Smażymy, aż masa stężeje i się zarumieni.
Krok 4 - Cukiniowe serduszka foto
5
Pozostałe części z wykrawanych plastrów przyprawiamy i podsmażamy.
Urozmaicona przekąska lub dodatek do dania głównego.
Smacznego :)
Krok 5 - Cukiniowe serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 11.02.2013 09:13
super , z cukini fajny pomysł :)
Isia 27.01.2013 23:55
pycha
Noruas 27.01.2013 22:17
Bardzo pomysłowo wykonane, na pewno smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak