Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissant + powidła śliwkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
powidła śliwkowe
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Croissant + powidła śliwkowe

Kroki postępowania

1
Ciasto podziel na trójkąty.
Krok 1 - Croissant + powidła śliwkowe foto
2
Następnie w szerszej części nałóż powidła.
Krok 2 - Croissant + powidła śliwkowe foto
3
Ciasto zwiń i posmaruj białkiem.
Krok 3 - Croissant + powidła śliwkowe foto
4
Piecz w 180 stopniach około 20 min.
Krok 4 - Croissant + powidła śliwkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.10.2014 21:21
lubię takie
Hrabina w kuchni 08.10.2014 22:05
Bardzo smaczne śniadanie :)
Megg 08.10.2014 19:21
moje ulubione :-)
Katarzyna59 08.10.2014 18:21
super, extra
rosik93 08.10.2014 16:59
Uwielbiam takie rogale
agnieszka214 08.10.2014 16:35
mozna schrupac odrazu
Helena63 08.10.2014 15:52
akurat mam ochotę na croissanta, chętnie bym zjadła kilka takich
Róża1 08.10.2014 15:52
poproszę jednego do kawusi :-).
Agnieszka-87-25 08.10.2014 14:48
super to jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak