Cielęcina doskonała

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce

    4 szt
  • puszka zielonego groszku

  • wędzonego boczku

    50 g
  • oliwa

  • masło

  • łyżka przecieru pomidorowego

  • czosnek

  • tymianek

  • mąka

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbij młotkiem do mięsa kotlety z cielęciny. Oprósz każdy solą, pieprzem i mąką. Rozgrzej na dużej patelni oliwę i usmaż na ostrym ogniu. Kiedy cielęcina się przyrumieni na złoty kolor. Pokrojony wędzony boczek, czosnek i cebulę obsmaż na maśle. Dodaj groszek, przecier pomidorowy i przyprawy , kotlety cielęce, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z ziemniakami i marchewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 30.09.2010 10:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat