Ciecierzyca z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    300 gram, razowy
  • kabanos

    2 sztuki
  • ciecierzyca

    150 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • natka pietruszki

  • ser żółty

    do podania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do napęcznienia. Po tym czasie gotujemy około 1 godz. do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Do usmażonych pieczarek dokładamy pokrojonego w plasterki kabanosa oraz ugotowaną ciecierzycę. Razem podgrzewamy i doprawiamy.
W dalszej kolejności dokładamy makaron i pokrojoną natkę pietruszki. Gdy makaron się zagrzeje danie przekładamy na talerzyki i jemy.
Przed podaniem można posypać całość startym serem żółtym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.01.2017 09:57
Bardzo smaczna.
Renata9 27.12.2016 21:55
Pyszny obiadek
RenataZ-et 27.12.2016 17:18
smaczne połączenie
Ania321 27.12.2016 15:19
smaczne i pożywne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat