Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca z makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 300 gram, razowy
kabanos 2 sztuki
ciecierzyca 150 gram
pieczarki 300 gram
natka pietruszki
ser żółty do podania
sól i pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca z makaronem

Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do napęcznienia. Po tym czasie gotujemy około 1 godz. do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Do usmażonych pieczarek dokładamy pokrojonego w plasterki kabanosa oraz ugotowaną ciecierzycę. Razem podgrzewamy i doprawiamy.
W dalszej kolejności dokładamy makaron i pokrojoną natkę pietruszki. Gdy makaron się zagrzeje danie przekładamy na talerzyki i jemy.
Przed podaniem można posypać całość startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 09:57
Bardzo smaczna.
Renata9 27.12.2016 21:55
Pyszny obiadek
RenataZ-et 27.12.2016 17:18
smaczne połączenie
Ania321 27.12.2016 15:19
smaczne i pożywne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak