Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z RODZYNKAMI JABŁKAMI I CYNAMONEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 2 szkl
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 1 szklanka
jabłka 5 szt
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z RODZYNKAMI JABŁKAMI I CYNAMONEM

Rodzynki sparzyć, przestudzić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę.
Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając.Na koniec dodać olej. Wymieszać razem mąkę z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem. Dodawać do ubitej masy, delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać rodzynki i jabłka, ponownie wymieszać. Wstawić do dobrze nagrzanego w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Można posypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 17.03.2013 09:59
wyglada przepysznie!
iziona 27.11.2012 17:18
Fajne i ładne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak