Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami na kruchym spodzie bez pieczenia
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Spód: Masło roztopić z cukrem i odstawić na 10 minut do przestygnięcia.
Herbatniki bardzo drobno pokruszyć lub zemleć w blenderze. Migdały grubo
zemleć w blenderze.Dodać do roztopionego masła i wymieszać. Masę
przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i lekko docisnąć.
Odstawić do lodówki na 30minut.
Masa: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Serek śmietankowy
połączyć z cukrem. Ciepłą żelatynę połączyć z serkiem i
dodać do reszty serka śmietankowego. Śmietanę kremówkę ubić dodać
do masy i delikatnie połączyć.
Masę przełożyć do tortownicy,delikatnie wcisnąć brzoskwinie
odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki.
Wstawić na 3 godziny do lodówki.