Ciasto na pizzę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżych drożdży

    2 dag
  • mąki krupczatki

  • ciepłej wody

    0,5 szklanki
  • oliwy z oliwek

    2 łyżki
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozdrobnić, dolać ciepłą wodę i łyżkę mąki, rozmieszać, odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, oliwę z oliwek i szczyptę soli, wyrobić, cienko rozwałkować. Dodać ulubione składniki i piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat